foto: Liesbeth Disbergen

Klantenstop

Tot mijn grote spijt kan ik geen nieuwe klanten meer aannemen. Door het schrijven van boeken, het maken van televisie-items, en het geven van lessen is het voor mij niet meer te combineren. Heel af en toe pak ik een project op met een sociale component omdat ik dat belangrijk vind. Mijn excuses als je mij gemaild hebt en nog geen reactie hebt ontvangen. Er komen zo’n honderd mails per week binnen, en het is niet meer bij te houden. Wil je toch tuintips van mij, op Instagram deel ik regelmatig filmpjes en adviezen.


Uitbundige tuinen

Ik ontwerp het liefst uitbundige, bloemrijke en natuurvriendelijke tuinen. Mijn tuinontwerp kan zo onderhoudsarm of rijk worden als je dat zelf wil.

Insectvriendelijke tuinen

Ik sta het meest bekend om mijn beplantingsschema’s die ervoor zorgen dat er het grootste deel van het jaar iets bloeit in de tuin. Het liefst gebruik ik hiervoor planten die insecten ten goede komen. Nieuwsgierig? Neem contact met mij op.

Duurzaam tuinontwerp

Wat is duurzaam tuinontwerp? In mijn ogen is dat een tuin die zo ontworpen is dat ze goed is voor de natuur, en lang meegaat. Ik gebruik planten die duurzaam gekweekt zijn, die druk bezocht worden door insecten, en die een prachtig bloeiend geheel vormen.

Schaduw, verdomhoekjes, droogte: voor iedere plek is een goed tuinontwerp te maken

De moed kan in je schoenen zinken van een diepe poel schaduw in je tuin, want wat zal hier groeien? Toch is er met een beetje kennis, een prachtige tuin aan te leggen in vrijwel alle omstandigheden. Er zijn planten die prima tegen extreme droogte, zon, schaduw, en vocht kunnen. Alles kan! Geef het dus niet te snel op. Teveel tuinen zijn bestraat. Een groene omgeving zorgt voor een goede afwatering, zodat er tijdens extreem weer geen water blijft staan. Tijdens een hittegolf is het in een groene omgeving veel koeler dan tussen de stenen, en planten zijn een fantastische habitat voor dieren en insecten. Reden te over dus, om een tuin aan te leggen.

Meer weten? Stuur mij een berichtje.